Banden

Banden

 

De conditie van uw banden is belangrijker dan u denkt.

Uw veiligheid en rijcomfort worden voor een belangrijk deel bepaald door de staat van uw banden. AutoFirst Crombeen adviseert u graag bij het maken van de juiste keuze en staat garant voor een vakkundige service.

 

Wanneer moet u de banden vervangen?

Banden hebben een maximale levensduur van zes jaar. Door uitdroging en veroudering ontstaan er kleine scheurtjes en de grip van het rubber gaat snel achteruit. Uit veiligheidsoverweging dient u de band dan eigenlijk te vervangen. De leeftijd van banden staat aangegeven op de wang van een band. De laatste 4 cijfers van de DOT-code geven de productiedatum aan. De code bestaat uit vier cijfers; bijvoorbeeld 1508. Dat betekent dat de band in week 15 van het jaar 2008 is geproduceerd.

Bij een APK keuring worden de banden beoordeeld op een minimale profieldiepte van 1,6 mm. Verder moeten banden op één as dezelfde maat en karkasstructuur hebben. Tot slot worden ze ook gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen. 

 

Hoe houdt u uw banden in goede conditie?

Het is verstandig de bandenspanning één keer per maand te controleren. De banden mogen daarbij nog niet opgewarmd zijn. U kunt de aanbevolen bandenspanning vinden aan de binnenzijde van de bestuurdersportier, in het instructieboekje of op een sticker aan de binnenkant van de tankdopklep.

Afhankelijk van het gebruik wordt een andere bandenspanning gevraagd. Een zwaar beladen auto vraagt een hogere bandenspanning dan een auto met alleen een bestuurder.

Probeer het op- en afrijden van stoepranden, verkeersdrempels en andere grote oneffenheden zoveel mogelijk te beperken. Houd verder de slijtage van het profiel in de gaten.

Controleer of er sprake is van een gelijkmatige slijtage. Is dat niet het geval? Komt u dan even langs bij uw AutoFirst garage.

  

Bel nu voor een banden offerte 046 - 458 38 38 

  

 

Lekke band?

Is uw band lek en heeft u er niet lang op doorgereden? In zo’n situatie kan uw AutoFirst garage de band meestal prima repareren en uitbalanceren. Dat bespaart u weer een onwelkome uitgave.

 

Autobandenpartner.

 

Wij zijn lid van Autobandenpartner. Bij een Autobandenpartner bent u aan het juiste adres voor al uw bandenonderhoud en bandenservice. Of het nu gaat om de jaarlijkse bandenwissel of indien u nieuwe banden nodig heeft, de Autobandenpartner heeft alle kennis en expertise in huis om u snel en veilig weer op weg te helpen.

 

 

 

 

 


 

Banden assortiment.

Uw AutoFirst garage levert een breed assortiment A-merken, zoals o.a. Pirelli, Continental, Michelin, Dunlop, Goodyear en Vredestein. Daarnaast voeren wij een collectie kwalitatieve huismerken, die door A-merk fabrikanten worden geproduceerd. Voor ieder budget een band! Uw AutoFirst garage adviseert u graag bij het maken van de juiste keuze en staat garant voor een vakkundige service.

 • Zomerbanden
 • Winterbanden
 • 4-seizoenenbanden
 • SUV-banden
 • Off-road banden
 • Caravan- en Camperbanden
 • Runflatbanden 


 

RunFlat banden.

Sommige auto’s hebben tegenwoordig RunFlat banden. Met deze band kun je nog 80 kilometer doorrijden nadat hij lek is geraakt. De wangen van deze runflat banden zijn zo stevig dat u bij een maximum snelheid van 80 km/u nog makkelijk naar de dichtstbijzijnde AutoFirst garage kunt komen.

De fabrikant van uw auto bepaalt of er RunFlat banden gemonteerd kunnen worden. Alle auto’s die zijn uitgerust met RunFlat banden beschikken over een spanningscontrole systeem op het dashboard. Dit waarschuwt de bestuurder zodra er spanningsverlies is.

Wanneer u RunFlat banden wilt vervangen door standaard banden is dat mogelijk, maar wordt niet aanbevolen.


 

Banden balanceren.

Goed gebalanceerde banden zijn belangrijk voor de wegligging en uw rijcomfort. Bovendien slijten zowel de banden als de wielophanging minder snel en scheelt het u aanzienlijk in het brandstofgebruik.

Trilt uw stuur bij een bepaalde snelheid, dan kan er sprake zijn van onbalans in één of meerdere wielen. Komt u dan bij ons langs om uw banden opnieuw te laten balanceren.

   

Bel nu voor een banden offerte 046 - 458 38 38 

  

 


Auto uitlijnen.

Heeft u de indruk dat uw auto naar één kant trekt? De kans groot is dat uw auto uitgelijnd moet worden. De wielen staan dan niet recht ten opzichte van de auto. Dit scheeftrekken van de auto is niet alleen onprettig tijdens het rijden, het veroorzaakt ook een snellere bandenslijtage en een hoger brandstofverbruik. Uw AutoFirst garage kan dit euvel in een half uurtje oplossen. Wij adviseren u om ook in de volgende gevallen uw auto opnieuw te laten uitlijnen:

 • Één keer per jaar of om de 20.000 kilometer.
 • Na een aanrijding.
 • Na het vervangen van een wiellager.
 • Na de aankoop van nieuwe banden.
 • Na het hard raken van een kuil of stoeprand.

 


Banden wisselen.

U rijdt veiliger en heeft een betere wegligging wanneer u iedere 15.000 kilometer de banden laat wisselen. Wij plaatsen dan de banden met het beste profiel naar voren. De meeste auto’s hebben voorwielaandrijving waardoor de voorbanden sneller slijten. Door regelmatig te wisselen slijten uw banden gelijkmatiger.

  

Bel nu voor een banden offerte 046 - 458 38 38 

  

AutoFirst Crombeen.
Uw auto op de 1e plaats.

 • Betaalbaar onderhoud voor alle automerken- en typen
 • Goed opgeleide monteurs
 • Persoonlijke aandacht en advies
 • U behoud uw fabrieksgarantie
 • AutoFirst Mobiliteitsgarantie bij pech onderweg
Bovag garantie

Preventieve maatregelen

I.v.m. COVID-19 (Corona) virus preventie maatregelen.

Lees meer
Bovag garantie

Mobiliteitsgarantie

Met de Mobiliteitsgarantie van AutoFirst bent u bij pech altijd weer snel op weg.

Lees meer
Bovag garantie

Onderhoud

Bij ons kunt u terecht voor alle soorten onderhoud aan auto’s van alle merken.

Lees meer
Bovag garantie

Occasions

Bij AutoFirst Crombeen vindt u altijd een ruime keuze aan betrouwbare gebruikte auto's.

Lees meer